Перейти до основного матеріалу

Завантажте заповнені по графіку п'ятиденного робочого тижня (8 год. щодня) табелі обліку робочого часу на весь 2024 рік в форматі Excel з формулами.

Табелі складені з врахуванням дії воєнного стану!

Змінено Порядок призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми з 1 липня 2014 року

Друкувати

Постановою Кабінету Міністрів України № 208 від 25.06.2014 р. має бути внесено зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми (вказана Постанова станом на 03.07.2014 р. ще не набрала чинності).

Зокрема, з моменту опублікування Постанови призначення і виплата державної допомоги сім'ям з дітьми здійснюватиметься управліннями праці та соціального захисту населення районних, районних у м. Києві та Севастополі держадміністрацій, структурними підрозділами з питань соціального захисту населення виконавчих органів міських, районних у містах (у разі створення) рад.

Для призначення допомоги при народженні дитини в орган соціального захисту населення за умови пред'явлення паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, потрібно подати тільки:

  • заяву одного з батьків (опікуна), із яким постійно проживає дитина, що складається в довільній формі, із зазначенням даних для реєстрації місця проживання дитини;
  • копію свідоцтва про народження дитини (із пред'явленням оригіналу).

Зазначимо, що раніше ще потрібно було надавати витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження дитини або його заміну — довідку, видану виконавчим органом місцевої ради; відтепер ці документи при призначенні допомоги не подаються).

Особи, що звернулися за призначенням допомоги при народженні другої дитини або наступних дітей (народжених до 30 червня 2014 року), подаватимуть копії свідоцтв про народження кожної дитини, що буде враховуватись під час визначення розміру допомоги. Також для таких дітей розмір допомоги буде визначатися по діючому на момент народження дитини законодавству - відповідно до кількості дітей в сім'ї.

Допомога при народженні дитини, яка народилася після 30 червня 2014 року, надається в розмірі 41280 гривень. Виплата допомоги здійснюється одноразово в сумі 10320 гривень, решта суми виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами.

Також зазначимо, зо законотворці чомусь визначили фіксований розмір допомоги в гривнях, а не пропорційно прожитковому мінімуму чи іншому показнику.

Для реєстрації місця проживання дитини одним із батьків (опікуном) до органу соціального захисту населення потрібно подати заяву та квитанцію про сплату державного мита або копія посвідчення, яке дає право на звільнення від сплати мита.

Для осіб, у яких сплив строк виплати допомоги при народженні першої дитини, що виплачується 24 місяці, на наступних 12 місяців призначатиметься допомога до досягнення дитиною трирічного віку в розмірі 130 гривень.

Додати новий коментар

CAPTCHA
Введіть літери з картинки для захисту від спаму (лише англійські малі літери)