Перейти до основного матеріалу

Завантажте заповнені по графіку п'ятиденного робочого тижня (8 год. щодня) табелі обліку робочого часу на весь 2024 рік в форматі Excel з формулами.

Табелі складені з врахуванням дії воєнного стану!

Вагітні жінки працюватимуть на годину менше (законопроект)

Друкувати

Комітет з питань соціальної політики та праці рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення змін до статті 51 Кодексу законів про працю України щодо захисту здоров'я вагітних жінок.

Законопроектом (реєстр. №4105) пропонується в обов'язковому порядку скоротити на одну годину тривалість робочого дня для всіх без винятку працюючих жінок від часу, коли вони стали на облік з вагітності, із збереженням середньої заробітної плати.

Відповідні зміни передбачається внести до статті 51 Кодексу законів про працю України.

Члени комітету підтримали законопроект, ухвалення якого сприятиме вдосконаленню правової бази у сфері захисту здоров'я працюючих жінок та посиленню їх трудових гарантій, проте представники бізнесу та самі працівники таку позицію не підтримують.

Зокрема, на даний час жінці дітородного віку досить складно знайти роботу, оскільки роботодавці розуміють, що можлива ситуація, коли жінка народить дитину і піде в декретну відпустку (за яку ще роботодавець змушений нараховувати ЄСВ), а прийняття даного законопроекту ще більш погіршить "придатність" для таких роботодавців.

Додати новий коментар

CAPTCHA
Введіть літери з картинки для захисту від спаму (лише англійські малі літери)