Перейти до основного матеріалу

Завантажте заповнені по графіку п'ятиденного робочого тижня (8 год. щодня) табелі обліку робочого часу на весь 2024 рік в форматі Excel з формулами.

Табелі складені з врахуванням дії воєнного стану!

Порядок виплати компенсації середнього заробітку мобілізованим працівникам

Друкувати

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 4 березня затвердив Порядок виплати компенсації з Державного бюджету України підприємствам, установам, організаціям середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період. Про це повідомив Міністр соціальної політики Павло Розенко.
Відповідно до затвердженого Порядку виплату працівникам середнього заробітку буде здійснювати підприємство, компенсацію підприємствам витрат на виплату середнього заробітку працівникам буде здійснювати Міністерство соціальної політики шляхом перерахування коштів на зазначені цілі обласним департаментам соціального захисту, які, в свою чергу, перераховують їх до районних (міських) управлінь, а вони – підприємствам.
У Постанові також визначено порядок подання документів, на підставі яких буде здійснюватися компенсація.
Крім того, зазначається, що обчислення середнього заробітку працівників здійснюватиметься відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08 лютого 1995 р. № 100.
Як відомо, статтею 119 Кодексу законів про працю України, зокрема, передбачено, що за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, зберігаються місце роботи, посада і компенсується із бюджету середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, в яких вони працювали на час призову, незалежно від підпорядкування та форми власності.
Законом України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" Міністерству соціальної політики передбачені видатки на зазначені цілі у сумі 1,8 млрд. грн.
16 березня 2015 року текст Постанови було оприлюднено. Ознайомитись із ним ви можете в прикріпленому файлі.

ДолученняРозмір
Порядок виплати компенсації з Державного бюджету України підприємствам, установам, організаціям середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період61.5 КБ

Доброго дня ! Підскажіть якщо

Доброго дня ! Підскажіть якщо працівник пішов з державної службу як військовозобов"язаний ми йому виплачуємо середньоденний заробіток.З 03.03.2014р.по теперішній час 2016р.У нього середньоденний 136,34грн. якщо у нас піднімались оклади і по його посаді, то чи перераховується середньоденний який був встановлений в 03,0,02014р. зараз оклад 1723грн. а на той час був 1218грн.Дайте розяснення!!!

Якщо звернутися до п. 10

Якщо звернутися до п. 10 Порядку №100, то побачимо, що потрібно визначати коефіцієнт підвищення. Уважно почитайте цей пункт - там іде мова і про ваш випадок - у період збереження коефіцієнт теж застосовується... Причому застосування коефіцієнту обов'язково. Для госпрозрахункових коефіцієнт теж застосовується, але наказом керівника може бути зменшений чи збільшений відповідно до фінансових можливостей...

Доброго дня хтось подавав цей

Доброго дня хтось подавав цей Звіт ?

Так я подаю цей звіт кожного

Так я подаю цей звіт кожного місяця

Додати новий коментар

CAPTCHA
Введіть літери з картинки для захисту від спаму (лише англійські малі літери)